Hallux Valgus

Jeg har noen forferdelige føtter. Det er arvelig og selvsagt har jeg fått det og har jo hatt et i mange år, men noe mange kvinner sliter med... en kul ved stor tåa som gjør sinnsykt vondt. Heter Hallux Valgus.. jeg kaller det HEL**"!!!! kul!!!!

Hallux Valgus (utoverforskyvning) er en feilstilling av stortåen slik at den vries i retning lilletåen. Samtidig er stortåens grunnledd delvis ute av ledd. Typisk finner vi skjevhet i stortåen og sårhet over stortåens grunnledd. Leddet hovner opp og blir svært markert og utstående på innsiden av foten, og det blir smertefullt og ømt.

Jeg har drøyet å gått til legen da jeg aldri føler jeg har tid til noen operasjon og hvertfall ikke en fot 6 uker i gips?!?! Men .. når det har begynt å gjøre vanvittig vondt når jeg ikke engang bruker sko og går rart for å ikke belaste foten (høyhelte sko kan jeg bare glemme..må jo drikke for å glemme smerten om man skal gå med det....hi hi..nå går jeg aldri høyhelte sko utenom fest da...så er jo ikke noe problem det heller)...Så nå har jeg endelig fått gjort noe med dette da.Røntgen bilder er tatt og henvisning er sendt avgårde... så kommer sjokket...ha ha.... de fleste sykehus som gjør denne operasjonen har 40 - 50 ukers ventetid!!! ha ha ha... den forventet jeg ikke at kom... så med litt undersøkelse på www.frittsykehusvalg.no så fant jeg et sykehus som ikke hadde allverden av ventetid så da får jeg gjort det etter sommeren... gips på foten i sommer er HVERTFALL uaktuelt....

6 kommentarer

30.mar.2011 kl.13:31

Det er vare å ta den operasjonen for du blir ikke bedre med tiden vet du. Søster`n har tatt den og har fått et helt nytt liv. Lykke til Ingrid :)

Me and My Beloved Ones!!!

30.mar.2011 kl.14:23

Anonym: Takk, ja det er bare å kaste seg ut i det ;)

Sabrina

30.mar.2011 kl.16:33

Vær kritisk og få nøye oppfølging etterpå, min beste venninne tok denne operasjonen, og det dannet seg i ettertid så masse brusk at hun ikke lengre kan tvinge på seg ett par pump da hele leddet har låst seg :(

Håper det går bedre for din del da, men er jo en risiko med alle operasjoner...

Lykke til!

Me and My Beloved Ones!!!

31.mar.2011 kl.14:17

Sabrina: Det kan vokse tilbake igjen ja, mamma har tatt operasjonen 2 ganger.. med mange års mellorom... så bare håper alt blir bra ;)

Takk for omtanken :)

Ann Helen & Baby <3

02.apr.2011 kl.16:41

Jeg har også sånn på høyre foten min Ingrid, men jeg skal i hvertfall ikke operere foten, det tørr jeg ikke, hihi :) Får bare leve med den rare foten min jeg, jeg elsker den uannsett, hehehehe ;)

Me and My Beloved Ones!!!

02.apr.2011 kl.22:09

Ann Helen & Baby: du bør vurdere det...for det blir ikke noe bedre med årene ;)

Skriv en ny kommentar

hits